Najava Finala XCZLD 2022-23

Najava Finala XCZLD 2022-23

Vrana. 2013 godina. XC Vrana,četiri kruga znoja, kamenjara i adrenalina. Šezdesetak biciklista, desetak u dresovima, ostali kako koji. Puno njih bez kaciga ali svi nasmješeni i ponosni da rade ono što vole. Posebni.
Tog dana prije deset godina stvorila se nit koja je povezala srca svih biciklista koji danas čine XC Zimsku ligu Dalmacije. I upravo u nedjelju 26.3.2023, na jubilarnu 10-godišnjicu te čuvene utrke BBK Pakoštane organizira Veliko finale, završnicu, zadnje kolo ovogodišnjeg natjecanja u cross countryu Dalmacije. Već poznati maraton Black Mountain će tako doživiti svoj redizajn u kojem smo dodali dijelove nekadašnje staze. Single downhill i kameni uphill. Ono što je mamilo i grčilo osmjehe ondašnjih vozača. I cijedilo znoj s leđa. Nadamo se da će oni koji vozili tu utrku prije deset godina evocirati svoje uspomene, a ostali da će uživati u tih 27 kilometara prekrasne prirode u Parku Prirode Vransko jezero. Rezervatu ptica, bioraznolikosti i nas brdskih biciklista.
Kako priliči i završnici sezone u kojoj smo odvezli puno kilometara, 10 kola, i u kojoj će se pobjednik znati tek nakon utrke u nedjelju jer, dva su kluba u igri, koji će dat sve od sebe da titulu prvaka iz prekrasnog Maškovića Hana odnesu baš u svoje misto.
I sve to nakon, naravno Dječje utrke, mališana i onih malo večih, djevojčica i dječaka, dječje lige koja je prerasla u faktor zbog kojeg imamo pravo vjerovati da će 2033 godine u Vrani ponovno biti esencija biciklizma ali i neka nova mladost.I oni u najboljim godinama.
Vidimo se u nedjelju. Startamo u 11 sati s mališanima U-7 i u 13 sati s velikim curama i momcima.
M.K.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.