O nama

Brdsko-biciklistički Klub Pakoštane je osnovan iz jednostavne potrebe koja se ukazala da se entuzijazam nekolicine biciklista, koji su već nekoliko godina bili u svijetu rekreativnog biciklizma napose u Dalmaciji gdje je  Cross Country  ( XC ) vid  zahvatio relativno veliku skupinu sportaša-rekreativaca, udruže u sportsku Udrugu koja bi afirmirala sve naše stavove, energiju i sportsku kulturu nečega što je samo izniklo iz aspekta gledanja svijeta na „dva kotača“. Ideja  za osnivanjem biciklističkog kluba je trebala staviti u okvir sve aktivnosti koje smo kao neformalna skupina ljudi imali već tada 2012-2013 u organizacijama rekreativnih XC utrka na našem području, vrlo uspješnih manifestacija kojima je falilo samo ime.    

Izbornom Skupštinom dana 07.10.2014 izglasana su tijela sportske Udruge te je „Brdsko-biciklistički klub Pakoštane„ zaživio u obliku zajednice prijatelja, djece, mladih žena i muškaraca, veterana,  sportaša i rekreativaca.  Svi oni zajedno čine BBK PAKOŠTANE .

Kronologija

Kroz nekoliko proteklih godina BBK Pakoštane razvijao se u kao sportski i društveni čimbenik u nekoliko pravaca od apsolutnih početaka do danas u renomirano ime u svijetu biciklizma. Iznimno uz pomoć lokalne zajednice kao jednog od najvažnijih partnera, Uprava kluba je iznijela ogroman teret u organizacijskom smislu postavljanja temelja za normalno funkcioniranje kluba kroz projekte nabavke sportske opreme kao jednog od glavnih  ciljeva. Stvoriti i imati svoj prepoznatljiv dres u kojem će natjecatelji nastupati značenje je koje se provlačilo kroz samu misao o osnivanju Kluba.

Članovi

BBK Pakoštane broji za klub koji se bavi brdskim biciklizmom, možda je pretenciozno kazati „ ekstremnim sportom“, ali zasigurno sportom koji je itekako zahtjevan za bicikle ,tehničke komponente, a tako i za bicikliste koji trebaju biti u zavidnoj psihofizičkoj spremi, respektabilnim brojem članova. Njih 40 su aktivni kroz cijelu godinu, a od toga preko 25 članova  koji redovito nastupaju  na svim rekreativnim utrkama XC Zimske lige Dalmacije, ali i na utrkama koje su pod suverenitetom Hrvatskog Biciklističkog saveza i boduju su plasmane na razini države. Možda natjecateljici kojoj BBK Pakoštane može zahvaliti na inspirativnim trenucima u njenoj karijeri, Karmen Škiljić, reprezentativka Hrvatske i višestruka prvakinja države u više kategorija najbolje govori o posvećenosti i zajedničkim naporima da na“ krilima“ njenih pobjeda Klub ostvari svoj naum o bavljenju biciklizmom kao vidom brige za sport, zdravlje, natjecanje, povezanosti obitelji i aspekt fokusiranost na osobne ciljeve. Svaki član BBK Pakoštane ima tu  svoj fokus i cijeli Klub daje podršku  da ih on kao pojedinac ostvari, bilo kao pobjeda u utrci ili kao svoj doprinos bodovnom saldu i uspješnom završetku utrke.