Član BBK Pakoštane Robert Rosan osvojio prvo mjesto i postao brdsko-biciklistički prvak Hrvatske u disciplini uspon

Član BBK Pakoštane Robert Rosan osvojio prvo mjesto i postao brdsko-biciklistički prvak Hrvatske u disciplini uspon

U organizaciji Big Blue Sport na Otoku Braču održano je Nacionalno prvenstvo u usponu na kojem je član BBK Pakoštane Robert Rosan osvojio prvo mjesto i postao brdsko-biciklistički prvak Hrvatske u disciplini uspon. Ovaj uspjeh je veći jer je osvojen u kategoriji Elite koja je, kako i samo ime kazuje, najjača i najcijenjenija kategorija i u njoj se natječu najbolji biciklisti.

Robert je zadanu dionicu od 16,5 km i 778 m ukupnog vertikalnog uspona odvezao i prošao ciljem na najvišem vrhu otoka Brača, Vidovoj gori u vremenu od 1:17:59 kao prvi od trojice najboljih.

Viceprvak Hrvatske postao Lorenzo Marenzi sa zaostatkom od 0:05:01, te Toni Marić iz BK Barkan kao trećeplasirani s vremenom od 1:35:17. Kada se osvrnemo natrag tada su BBK Pakoštane vrlo uspješan klub, a ostvarili su 2022 godine:

Robert Rosan državni prvak u usponu za 2022 god. Karmen Škiljić treća u Kupu Hrvatske XCO u Elite Woman kategoriji sa odvožene samo dvije utrke, dvije pobjede srebrena XCM u Kupu Hrvatske u Elite Woman kategoriji. Lara Krpeta viceprvakinja Hrvatske u disciplini XCO. Lena Krpeta brončana na Prvenstvu Hrvatske u XCO. Petar Škiljić četvrti u ukupnom redoslijedu Kupa Hrvatske za XCO u najperspektivnijoj kategoriji Juniora

– Klub je osnovan da bi se mladež rekreirala, ali u ovom slučaju gore navedeni mladi ljudi su pokazali da se od ranih godina bavljenjem sportom, u ovom slučaju natjecateljskim biciklizmom može uz sve svoje obaveze u školama, ostvariti vrhunski uspjesi kako u sportu tako i u privatnom životu. Izloženi redovnim treninzima, naporima naučili su da se trudom mogu postići vrhunski rezultati koje sutra mogu projicirati u svoje živote i svoju budućnost. I tu ne staje priča, kroz nekoliko dana započinje nova sezona utrkivanja u Rekreativnoj Zimskoj ligi Dalmacije u kojoj će se i stariji članovi BK Pakoštane okušati u lovu na medalje i donositi uspjehe. U ime kluba čestitam svima na uspjehu, kazao je predsjednik BBK Pakoštana Mišel Krpeta.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.