Odlične vijesti iz Premanture

Odlične vijesti iz Premanture

Odlične vijesti iz Premanture
Mala ekspedicija BBK Pakoštane ovaj vikend je nastupala na jednoj od najboljih i najdugovječnijih utrka u Cross Countryu u Hrvatskoj. 25. izdanje Premantura Rocky Trails UCI C1 utrka međunarodnog karaktera koja se bodovala i za Kup Hrvatske u kategoriji XCO i kao Državno prvenstvo u kategoriji maraton. Dvodnevno natjecanje privuklo je izniman broj natjecateljica i nacjetatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke, nemali broj onih koji voze i utrke Svjetskog kupa. Na prekrasnom Kamenjaku
, krajnjem rtu Istre u subotu je održana utrka u Olimpijskom krossu ( XCO ) na kojoj su nastupali i naši natjecatelji Petar Škiljić u kategoriji Juniori, Robert Rosan u kategoriji Elite muškarci te Karmen Škiljić u kategoriji Elite žene. Rezultati su za pohvaliti se. Petar je u iznimno jakoj konkurenciji međunarodnih Juniora osvojio 23. mjesto i to kao drugi Hrvat sa velikim brojem bodova za naš Kup. Robi je nažalost morao završiti utrku zbog bušenja gume u drugom krugu gdje je vodio odlične duele s Talijanima.
Naposljetku Karmen Škiljić koja je osvojila 8. mjestu u ukupnom poretku za zaostatkom od 11 minuta za pobjednicom utrke Poljakinjom Krzystala Zuzanna što je u ovakvim okolnostima odličan rezultat samim time jer je Karmen prva od Hrvatica. I to su ogromni bodovi za naš Klub.
Nedjelja je bila rezervirana za poslasticu Cross Country Maraton koje se bodovalo kao Državno prvenstvo i kao epilog BBK Pakoštane je dobio Karmen Škiljić novu Državnu prvakinju u XC maratonu kategorije Elite. Karmen je maraton odvezla u svom stilu, jako i koncentrirano, svih 62 km u vremenu 2:54:26 s ukupnim 5. mjestom i samim time okitila se naslovom Državne prvakinje za 2023 godinu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.