XCP“Black Mountain’s Report

XCP“Black Mountain’s Report

Ove godine završnica XC Zimske lige Dalmacije u brdskom-biciklizmu kao posljednje 10 kolo održana je 26.3.2023 na području općine Pakoštane, Parka prirode Vransko jezero i Maškovića Hana, poznatog spomenika kulturne baštine našeg kraja.

Domaćini, BBK Pakoštane organizirao je vrhunski event koji je uz ogroman trud sa savršenom stazom, fantastično organiziranom dječjom utrkom i emotivnom dodjelom priznanja svim natjecateljima zaokružio još jednu sezonu utrkivanja u popularnom cross countryu Dalmacije.

Po prvi put u povijesti dobili smo dva pobjednička kluba s istim brojem bodova. Pošto u pravilniku o bodovanju rekreativne XC Zimske lige Dalmacije nije predviđen takav scenario klubovi, osvajači tih 162 boda BBK Orlov krug i BK Primošten su zajednički ponijeli titulu prvaka za 2022/23 g.

Ipak prekrasna plaketa pobjednika lige, rad sestara Dore i Brune Čičin-Šain također biciklistica završava u vitrini Orlovog kruga zbog pojedinačno većeg broja ukupnih bodova.

U dječjoj XC Zimskoj ligi Dalmacije nije bilo iznenađenja. Ovogodišnji pobjednici dolaze iz kluba Zadarske županije, koji imaju najbrži rastući broj dječjih natjecatelja i osvojili su premoćno prvo mjesto s 101 bodom. Klub osvajač Dječje XCZLD je  BK Posedarje.

Dugogodišnji, dosadašnji pobjednici BK Metković ove godine srebreni, drugi a, kao treći plasirali su se cure i dečki iz Orlovog kruga Vodice.

Marljivi članovi BBK Pakoštane ovu godinu su postavili vrlo zahtjevnu ali savršeno pripremljenu stazu koja je od natjecatelja tražila jako puno snage na dionicama uspona, koncentracije po tehničkim spustevima staze ali pružala je i trenutke za uživanje u pogledu na tirkizno Vransko jezero.

Svih 27 kilometara i 550m visinskog uspona prožetih kamenjarom, dalmatinskom makijom, poljem i maslinicima dolaskom Vranu završili su prolaskom  kroz prekrasan kompleks starih kamenih kuća i dalmatinskih čempresa kao simolična slika da ipak ima života u tim starim kamenim spomenicima našeg načina života.

Ukupni pobjednici jučer su praćeni pogledima gledatelja prošli ciljem kao prvi i najbrži  Roko Fržop s vremenom od 1:07:26 , dok je Karmen Škiljić iz BBK Pakoštane kao najbrža žena prošla cilj samo tri minute nakon Roka u vremenu 1:10:29. Respektabilni rezultati koje vrijedi zapamtiti .

Rezultati utrke po kategorijama na sljedećem linku:

https://www.stoperica.live/races/278

Rezultati dječje utrke na linku:

https://www.stoperica.live/races/279

Generalni poredak za XCZLD 2022/23 na linku:

https://www.stoperica.live/natjecanja/xczld-2022-23

I generalni poredak Dječje XCZLD 2022/23

https://www.stoperica.live/natjecanja/djecja-xczld-2022-23

U ime organizatora zahvaljujemo svim našim članovima,njihovim obiteljima,

svim sponzorima, prijateljima kluba koji su podržali event.

BBK Pakoštane

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.